ReceptyBlog o receptoch

Články za mesiac Máj 2015

Kalerábová polievka

Publikované 31.05.2015 v 11:31 v kategórii Polievky, prečítané: 945x

Kalerábová polievka

Kalerábová polievka Suroviny:4 kaleráby, 3 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 1 kyslá smotana, čerstvý alebo sterilizovaný kôpor, soľ, 4 natvrdo uvarené vajciaPostup receptu:Kaleráby ošúpeme a pokrájame na rezančeky alebo nahrubo postrúhame. Opečieme ich na masle (dve lyžice), zalejeme vodou, osolíme a varíme asi 15 minút. Medzitým z masla (jedna lyžica) a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vodou a necháme dobre prevrieť. Pridáme do polievky, ochutíme… Celý článok ›


Zemiakový mrežovník plnený slivkovým lekvárom a mletými orechami

Publikované 31.05.2015 v 11:23 v kategórii Nekysnuté koláče, prečítané: 756x

Zemiakový mrežovník plnený slivkovým lekvárom a mletými orechami

Zemiakový mrežovník plnený slivkovým lekvárom a mletými orechami Surovny:250 g polohrubá múka, 250 g uvarené zemiaky pretlačené alebo postrúhané, 250 g práškový cukor, 100 g maslo, 1 čl sóda bikarbóna, 1 čl mletá škorica, podľa chuti lekvár, alebo džem, 2 hrste mleté vlašské orechyPostup receptu:Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Z cesta oddelíme 1/3 cesta na mriežky. Väčšiu časť vyvaľkáme vo veľkosti plechu alebo cesto roztlačíme na vymastený… Celý článok ›


Rezance z tvarohom

Publikované 30.05.2015 v 19:52 v kategórii Obedy, prečítané: 177x

Rezance z tvarohom

Rezance z tvarohom Suroviny:250 g široké rezance alebo fliačky, 250 g hrudkový tvaroh, soľ, 50 g maslo, 250 ml mlieko, 4 PL práškového cukruPostup receptu:Rezance dáme variť do vriacej osolenej vody podľa návodu. Medzitým si pripravíme: maslo s mliekom dáme do misy. Necháme rozpustiť v mikrovlnke na 2 min. Do veľkej misy dáme cukor práškový. Zalejeme rozpusteným maslom s mliekom. Rezance sa nám medzitým dovarili, scedíme ich. Vložíme do misy k ostatným prísadám aj… Celý článok ›


Francúzka polievka

Publikované 30.05.2015 v 19:21 v kategórii Polievky, prečítané: 129x

Francúzka polievka

Francúzka polievka Suroviny:4 väčšie zemiaky, vývar z bujónovej kocky, 1 mrkva, 1/4 zeleru, 1 malý pór, 1 malá cibuľa, 1 strúčik cesnaku, mletá sladká paprika, muškátový oriešok, soľ, petržlenová vňať, 1 lyžica oleja, osmažené kocky chlebaPostup receptu:Zemiaky ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a uvaríme vo vývare. Zeleninu pokrájame nadrobno a osmažíme na tuku. Mäkké zemiaky rozmixujeme. Pridáme osmaženú zeleninu a uvaríme do mäkka. Osolíme,… Celý článok ›