ReceptyBlog o receptoch

Články za mesiac Jún 2015

Bravčové mäso na zelenine

Publikované 24.06.2015 v 17:14 v kategórii Obedy, prečítané: 175x

Bravčové mäso na zelenine

Bravčové mäso na zelenine Suroviny:Plátky bravčového mäsa, 1 cibuľa, 1 malé lečo alebo 2 papriky a 4 paradajky, olej, vegeta, rasca, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, soľPostup receptu:Na oleji osmažíme na drobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, rascu a plátky bravčového mäsa. Bravčové mäso opečieme, osolíme, okoreníme, odlejeme vodou a dusíme. K mäkkému mäsu pridáme pohár leča , dochutíme vegetou a podusíme. Podávame s ryžou alebo zo… Celý článok ›


Hubová smotanová s kôprom

Publikované 24.06.2015 v 17:06 v kategórii Polievky, prečítané: 146x

Hubová smotanová s kôprom

Hubová smotanová s kôprom Suroviny:1 cibuľa, 4 uvarené ošúpané zemiaky, hrsť čerstvých húb (najlepšie kuriatok), 1 lyžica masla, 1 lyžica hladkej múky, 1 sladká smotana, ocot, rasca, soľ, kôporPostup receptu:Očistené umyté huby nakrájame, zalejeme vodou a dáme variť spolu s celou cibuľou, vývar zahustíme pripravenou zápražkou a povaríme ešte 10 minút. Pridáme smotanu, zemiaky, kôpor a dochutíme octom a soľou alebo aj vegetou podľa chuti a podávame. Celý článok ›


Šalát zeleninový Bavorský

Publikované 16.06.2015 v 20:05 v kategórii Šaláty, prečítané: 175x

Šalát zeleninový Bavorský

Šalát zeleninový Bavorský Suroviny:1 hrnček ryže, 1 hrnček sterilizovaného hrášku bez nálevu, 1 hrnček sterilizovanej červenej kapie, 1 hrnček sterilizovanej kukurice bez nálevu, 1 cibuľa, olej, mleté čierne koreniePostup receptu:Ryžu uvaríme pokvapkáme olejom a necháme vychladnúť. Potom do nej zamiešame hrášok, nakrájanú kapiu, kukuricu a cibuľu. Zo zeleninových nálevov vytvoríme sladkokyslý nálev, ktorým šalát ochutíme, dôkladne premiešame a okoreníme.… Celý článok ›


Bravčové mäso so zeleninou

Publikované 16.06.2015 v 16:36 v kategórii Obedy, prečítané: 154x

Bravčové mäso so zeleninou

Bravčové mäso so zeleninou Suroviny:nakrájané bravčové mäso z pliecka, 1 lyžica masla, 2 cibule 1 lyžica hladkej múky, miešanú čerstvú alebo mrazenú zeleninu, soľ, petržlenová vňaťPostup receptu:Na masle speníme ošúpanú a na jemno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso a opečieme. Podlejeme trochou vody a zakryté dusíme. K polomäkkému mäsu pridáme na rezančeky pokrájanú zeleninu, osolíme a spolu dusíme. Z masla a múky pripravíme svetlú… Celý článok ›


Cesnakovica zo zemiakmi

Publikované 16.06.2015 v 16:24 v kategórii Polievky, prečítané: 198x

Cesnakovica zo zemiakmi

Cesnakovica zo zemiakmi Suroviny:voda, 2 veľké zemiaky, 2 - 3 strúčiky cesnaku, soľ, štipka majoránu, 1 lyžica masti alebo masla, 2 - 4 krajce chlebaPostup receptu:Vo vode uvaríme pokrájané zemiaky a po uvarení ich vidličkou trochu roztlačíme. Pridáme cesnak rozotretý zo soľou, majorán a tuk. Polievku nalejeme na tanier na pokrájaný opečený chlieb môžeme dochutiť aj štipkou mletého korenia a ešte môžeme dochutiť soľou prípadne sušeným cesnakom podľa chuti. Celý článok ›


Šampiňóny v žĺtkovej omáčke

Publikované 14.06.2015 v 18:46 v kategórii Obedy, prečítané: 138x

Šampiňóny v žĺtkovej omáčke

Šampiňóny v žĺtkovej omáčke Suroviny:2 hrnčeky šampiňónov nakrájaných na hrubšie plátky, soľ, citrónová šťava, 2 lyžice masla, hladká múka, 3 žĺtky, petržlenová vňať, vývar z kockyPostup receptu:Šmpiňóny s maslom vložíme do hrnca. Osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a po 5 minútach dusenia zaprášime múkou, prilejeme vývar a dusíme ďalších 10 minút. V troche vývaru ktorý sme si odložili si rozšľaháme žĺtky a pridáme znova k hubám a… Celý článok ›


Hŕstková polievka

Publikované 14.06.2015 v 18:34 v kategórii Polievky, prečítané: 175x

Hŕstková polievka

Hŕstková polievka Suroviny: Trochu hŕstkovej zmesi alebo 1 hrsť šošovice, hrachu, pšena, fazule, sójových bôbov a krúpov, 2 zemiaky, cesnak, soľ, majorán, vegeta, maslo, hladká múkaPostup receptu:Šošovicu, hrach,pšeno, fazuľu, sójové bôby a krúpy preberieme, prepláchneme a namočíme na niekoľko hodín do studenej vody. Dáme variť, Keď sú strukoviny takmer mäkké, pridáme cesnak a na kocky pokrájané zemiaky. Osolíme, zahustíme zápražkou (dobre prevarenou),… Celý článok ›


Paprikáš

Publikované 09.06.2015 v 18:30 v kategórii Obedy, prečítané: 133x

Paprikáš

Paprikáš Suroviny:kuracie krídelka, cibuľa, olej, 3 PL hladká múka, soľ, mletá sladká paprika, rascaPostup receptu:Na oleji si opražíme cibuľku. Pridáme do nej umyté očistené kuracie krídelká alebo kuracie mäso a osmažíme kým nezbelie. Pridáme papriku, rascu, soľ zalejeme vodou a dusíme do mäkka. Nakoniec keď je mäso mäkké pridáme svetlú z múky a oleja a ešte chvíľu povaríme. Podávame s haluškami alebo s cestovinou. Celý článok ›


Zeleninová jarná zahustená

Publikované 09.06.2015 v 18:24 v kategórii Polievky, prečítané: 125x

Zeleninová jarná zahustená

Zeleninová jarná zahustená Suroviny:4 karotky, 2 petržleny, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 1 hrnček mlieka, soľ, citrónová šťava, pažitkaPostup receptu:Očistenú a umytú karotku a petržlen postrúhame na strúhadle. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku a pridáme do nej postrúhanú zeleninu. Zalejeme vodou a varíme. Pred podávaním polievku osolíme, dochutíme citrónovou šťavou a nadrobno pokrájanou pažítkou. Pridáme mlieko a ešte chvíľu… Celý článok ›


Rajčinová polievka

Publikované 08.06.2015 v 06:55 v kategórii Polievky, prečítané: 142x

Rajčinová polievka

Rajčinová polievka Suroviny:2 rajčinové pretlaky, 3PL hladkej múky, olej, bujón (slepačí), bobkový list, cibuľa, guličkové korenie, majoránku, soľ, cukorPostup receptu:Najprv si urobíme zápražku v hrnci z hladkej múky a oleja. Potom ju zalejeme vodou pridáme bujón a necháme zovrieť. Keď zovrie pridáme pretlak, na polovičku prekrojenú cibuľu, bobkový list a korenie. Necháme variť. Potom pridáme majorán a dochutíme soľou a cukrom prípadne kečupom. Necháme… Celý článok ›