ReceptyBlog o receptoch

Guľky s údeným mäsom a s kapustou

Publikované 22.09.2015 v 14:45 v kategórii Obedy, prečítané: 270x

Guľky s údeným mäsom a s kapustou
Suroviny:
Zemiakové guľky: 500 g zemiaky uvarené v šupke, 1 ks vajce, 200 g hrubá múka, soľ, 300 g bravčové mäso údené. Kapusta: 800 g hlavková kapusta, 100 g cibuľa, 2 PL cukor, 3 PL ocot, olej, soľ. Ostatné: 200 g cibuľa, olej.
Postup receptu:
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, očistíme ich a postrúhame. Pridáme vajce a múku a jemne osolíme a na pomúčenej doske spracujeme cesto. Vytvoríme valec a nakrájame ho na hrubšie kolieska. Rukou jemne roztláčame a do stredu dáme kôpku uvareného údeného mäsa na jemno nasekaného alebo pomletého. Cesto uvaríme, vytvarujeme guľky. Uvaríme ich vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, ešte krátko povaríme, aby nebolo cesto surové. Guľky vyberte, prepláchnite vodou a pomastite, aby sa nelepili. Cibuľku na guľky udusíme zvlášť na oleji a guľky polejte. Dusená mladá kapusta: Do hrnca dajte cukor, urobte svetlý karamel, zalejte ho troškou oleja a pridajte osmažiť nasekanú cibuľku. Pridajte nasekanú mladú kapustu, jemne ju posolte, opečte na cibuľke, podlejte vodou, zaryte a duste do mäkka. Udusenú kapustu pred koncom ochuťte octom a nechajte odpariť väčšiu časť vody.
gulky

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?