Kalerábová polievka
Publikované 31.05.2015 v 11:31 v kategórii Polievky, prečítané: 944x
Kalerábová polievka
Suroviny:
4 kaleráby, 3 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, 1 kyslá smotana, čerstvý alebo sterilizovaný kôpor, soľ, 4 natvrdo uvarené vajcia
Postup receptu:
Kaleráby ošúpeme a pokrájame na rezančeky alebo nahrubo postrúhame. Opečieme ich na masle (dve lyžice), zalejeme vodou, osolíme a varíme asi 15 minút. Medzitým z masla (jedna lyžica) a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vodou a necháme dobre prevrieť. Pridáme do polievky, ochutíme posekaným kôprom, prilejeme smotanu a ešte trochu povaríme prípadne dochutíme soľou. Na tanieri pridáme do polievky olúpané pokrájané vajcia.

Komentáre
Celkom 0 kometárov