ReceptyBlog o receptoch

Karamelová roláda

Publikované 06.12.2015 v 14:22 v kategórii Nekysnuté koláče, prečítané: 170x

Karamelová roláda
Suroviny:
5 vajec, 120g práškoveho cukru, 120g hladnej múky, 80g práškového cukru, 2 PL vody, 100ml mlieka hladká múka, 200g masla, práškový cukor, 1/2 vanilkoveho cukru, čokoládová poleva
Postup:
Cesto: zo 4 bielkov ušľaháme sneh, zapracujeme do neho 120g práškového cukru a opatrne primiešame 4 žĺtky a 120g hladkej múky. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri 180°C. Upečené cesto vyklopíme na čistú utierku, stiahneme papier a zrolujeme. Krém: 80g práškového cukru spálime na karamel, odstavíme z ohňa a zalejeme 2 PL vody, vrátime späť na oheň a rozvaríme. V 100ml mlieka rozmiešame hladkú múku a 1 žĺtok, zmes vylejeme k rozvarenému karamelu a uvaríme kašu, ktorú za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a 1/2 vanilkového cukru, pridáme vychladutú kašu a dobre ručným mixerom vymiešame. Krém rozotrieme na upečené cesto, naspäť zavinieme a polejeme čokoládovou polevou. 
Ja som robyla aj kakaovú roládu a nespálila som cukor len som dala viac mlieka, múky, žĺtkov, masla lebo som dávala namiesto polevy krém aj na vrch aj do vnútra aby som mala toho viac a pridala som do plnky kakao.
Dobrú chuť!
roláda karamelová
roláda kakaová

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?