Košická pochúťka
Publikované 29.07.2015 v 10:04 v kategórii Obedy, prečítané: 697x
Košická pochúťka
Suroviny:
bravčové mäso, 3 väčšie cibule, 2 lyžice kečupu, 2 lyžice masti, 1 pohár leča, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, soľ
Zemiakové placky: 5 väčších zemiakov, hladká múka, 1 vajce, olej na opekanie
Postup receptu:
Na tuku speníme ošúpanú cibuľu pokrájanú na kolieska alebo na drobno. Pridáme umyté, na kúsky pokrájané mäso, ochutíme paprikou, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Pred koncom pridáme kečup, lečo a všetko spolu dusíme domäkka. Ja som to ešte zahustila krupicou.
Zamiakové placky: Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a necháme vychladnúť. Postrúhame ich, pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme stredne tuhé cesto. Cesto si rozdelíme na 8 častí a rozvľkávame gulaté placky a opekáme ich z oboch strán na rozohriatom oleji do zlatista.

Komentáre
Celkom 0 kometárov