ReceptyBlog o receptoch

Makovník s jablkami

Publikované 17.09.2015 v 00:22 v kategórii Kysnuté koláče, prečítané: 270x

Makovník s jablkami
Suroviny: 
250 g polohrubej múky, trošku soli, 5 PL oleja, 1 PL cukru, 1 žĺtok, 2 dl mlieka, 20 g kvasníc. Tuk na vymastenie plechu, olej na potretie závinu.
Plnka: 100 g maku, 100 g práškového cukru, 2 - 3 očistené a postrúhané jablká, 1/2 balíčka vanilkového cukru, trošku škorice. Ja som dala 4 jablká a dala som mak už vopred ocukrovaný aj pomletý.
Postup receptu:
Do vlažného mlieka stroškou cukru dáme nabobtnať kvasnice. Múku do misky preosejeme, zamiešame soľ, cukor, pridáme žĺtok a s nakysnutým kváskom spracujeme cesto. Nakoniec pridáme olej a cesto dobre vypracujeme. Necháme vykysnúť a keď zdvojnásobí svoj objem dáme cesto na pomúčenú dosku, rozvaľkáme, naplníme a zvinieme ako závin. Preložíme na jemne vymastený plech, necháme pokysnúť, potrieme olejom a v stredne teplej rúre pri 220 - 250°C pečieme 20 - 25 minút.
Plnka: Zomletý mak zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom, lyžicou zmes rozložíme.
kolač

koláč

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?