Šampiňóny v žĺtkovej omáčke
Publikované 14.06.2015 v 18:46 v kategórii Obedy, prečítané: 138x
Šampiňóny v žĺtkovej omáčke
Suroviny:
2 hrnčeky šampiňónov nakrájaných na hrubšie plátky, soľ, citrónová šťava, 2 lyžice masla, hladká múka, 3 žĺtky, petržlenová vňať, vývar z kocky
Postup receptu:
Šmpiňóny s maslom vložíme do hrnca. Osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a po 5 minútach dusenia zaprášime múkou, prilejeme vývar a dusíme ďalších 10 minút. V troche vývaru ktorý sme si odložili si rozšľaháme žĺtky a pridáme znova k hubám a prehrejeme. Nakoniec ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou. Po prípade sa môžu k jedlu pridať aj kuracie prsia pokrájané na jemno a osmažené a ochutené soľou, korením, sladkou mletou paprikou, sójovou omáčkou.


Komentáre
Celkom 0 kometárov