Tokáň
Publikované 05.06.2015 v 20:18 v kategórii Obedy, prečítané: 107x
Tokáň z bravčovým alebo hovädzím mäsom
Suroviny:
4 plátky mäsa bez kostí, soľ, lyžica oleja, kúsok zeleru, mrkvy a petržlenu, 1 cibuľa, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžica hladkej múky, citrónová šťava, 1 lyžica oleja, 1 lyžica hladkej múky (mletá sladká paprika podľa vkusu a chuti ale nemusí tam ísť)
Postup receptu:
Mäso pokrájame na plátky, vyklepeme a pokrájame na rezančeky. Na oleji osmažíme na drobne nakrájanú očistenú zeleninu a cibuľu, pridáme mäso a chvíľu opečieme. (my sme zeleninu strúhali na hrubšie) Všetko zalejeme vodou, osolíme, pridáme pretlak, citrónovú šťavu a dusíme do mäkka. Zahustíme svetlou zápražkou z oleja a múky a necháme dobre prevrieť. Podávame s dusenou ryžou.

Komentáre
Celkom 0 kometárov